Za slušanje koristite: Mozilla Firefox
Utorak 21.03. Slaven Belupo gostuje u Pitomči – humanitarna akcija za Mateja
15. ožujka 2023.
Posjetiteljski centar na Križnici otvorio je svoja vrata
22. ožujka 2023.

Zdrava kava s doktorima

Jučer 15. ožujka u Virovitici održala se  „Zdrava kava s doktorima“ koju je organizirala udruga žena oboljelih i liječenih od raka Nismo same.

Udruga žena oboljelih i liječenih od raka Nismo same u sklopu svog projekta „Nisi sama – educiraj se uz zdravu kavu s nama“ održava niz aktivnosti vezanih uz informiranje žena svih dobnih skupina o važnosti prevencije raka dojke. Projekt obuhvaća organizaciju „Zdravih kava“ u 15 gradova diljem Hrvatske i devet radionica u prostoru Udruge. Kave su namijenjene ženama svih generacija, bez obzira na njihovo zdravstveno stanje, a zamišljene su kao neformalni razgovor građana s liječnicima o svim pitanjima koja ih muče, a koja ili nemaju kome postaviti ili ih se ne usude postaviti svome liječniku.

Glavni cilj projekta je prevencija i promocija zdravlja i zdravih navika te povećanje svijesti građana Republike Hrvatske o važnosti prevencije. „Zdrave kave s doktorima“ su se do sada održale u Karlovcu, Sisku, Vukovaru, Šibeniku, Zaboku, Ludbregu, Slavonskom Brodu, Koprivnici i Gospiću, a ostavile su jako pozitivan i ohrabrujući utjecaj na žene te okupile više od 450 sudionika.

 

Ciljna skupina ove inicijative su žene oboljele od raka dojke, ali isto tako u Virovitici pričat će se o pokretanju pilot projekta ranog otkrivanja raka vrata maternice u Virovitičko – podravskoj županiji.

Uz članice Udruge na kavi prisutni su bili:

-doc. dr. sc. Vesna Ramljak,

-dr. med., voditeljica Odjela za onkološku patologiju i kliničku citologiju Klinike za tumore Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice;

-Dinko Blažević, dipl. oec., ravnatelj Opće bolnice Virovitica;

-Marija Abalić, dr. med., spec. kliničke citologije, Opća bolnica Virovitica;
-Alenka Borovčak-Lovrenc, dr. med., spec. radiologije (uža specijalnost iz ultrazvuka), Opća bolnica Virovitica;

-Renata Gutt-Nuk, dr. med., spec. internist, uža specijalnost interna medicina -hematologija, Opća bolnica Virovitica;
-Marija Jurković, dr. med., specijalizantica plastične kirurgije, Opća bolnica Virovitica;

-Miodrag Beneš, dr. med, specijalist javnozdravstvene medicine, Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitica.