Za slušanje koristite: Mozilla Firefox
Pitomi Radio

Ukratko o nama

Ideju o osnivanju radija u Pitomači pokrenuo je Tomo Mljinarić iz Pitomače sa investitorom Vladimirom Jakovinom, 1998 godine. Lokalne vlasti su radiju na upotrebu dodijelili u najam prostor iznad dječjeg vrtića gdje se Pitomi radio i danas nalazi. Novoosnovana radio - tvrtka je dobila naziv Pitomi radio d.o.o. koncesijom je obuhvaćala općinu Pitomača.

Pripreme za početak rada radija odvijale su se brzo i rastrošno, pa je Pitomi radio dobio jedan od najljepših studija u Hrvatskoj koji je i danas prestižan u odnosu na postojeće radio studije u Hrvatskoj.

Pitomi radio u eteru prvi puta se oglasio 08.02.1999. godine sa "Dobar dan ovdje Pitomi Radio", stoga se taj datum obilježava kao službeni dan početka rada Pitomog radija. Već tada smo imali 24 satni program i bili među prvima u Hrvatskoj koji su dnevni program radili po One – man sistemu, digitalnim biranjem sa touch – screenom. 1999. godine kad se radio osnivao, Zakon o vlasništvu nije dozvoljavao 100% privatnog vlasništva na radiju, nego samo 25%, pa su osnivači bili: Vladimir Jakovina, Tomo Mljinarić, Julijana Pečar i Zlatko Homar.

Godinama su se vlasnici radija mijenjali sve do 2006. godine, kada Zakon o vlasništvu omogućava da privatna osoba bude 100 % vlasnik radija. Tada Zvonko Horvat postaje 100% vlasnik Radio Pitomače d.o.o. što je i danas. Odlukom članova društva od 8.5.2000 godine tvrtka mijenja naziv iz Pitomi radio d.o.o. u Radio Pitomača d.o.o. pozivni znak i dalje ostaje ostaje Pitomi radio.

Julijana Pečar je funkciju direktora vršila od 2000 godine sve do 2014. godine kada funkciju direktora preuzima Dubravka Igračić – Bukvić sve do danas. Danas Radio Pitomača lokalnim signalom na 93,5 MHz, pokriva dvije županije Virovitičko – Podravsku, (općine Špišić Bukovica i Pitomača) i Koprivničko - Križevačku (općine Podravske Sesvete i Kloštar Podravski).

Programska osnova i shema radija obuhvaća rad radija 24 sata dnevno koje djelatnici sami proizvode. Većinom je zastupljena podravska ali i domaća tamburaška i pop glazba a neizostavni su strani hitovi i evergreeni i iz tog razloga smo radio za sve generacije.