Za slušanje koristite: Mozilla Firefox
Na prometnicama trenutno 28 kamiona zimske službe, stalni zapusi snijega otežavaju čišćenje
2. veljače 2020.

Grad Đurđevac dobio najmoderniju tvornicu parketa u Europi

Prošlo je godinu dana otkako je švicarsko-norveška Bauwerk Boen grupacija, kao jedan od najvećih europskih proizvođača drvenih podova, preuzela lokalnu tvrtku u Đurđevcu te započela s poslovanjem u Hrvatskoj.

Bauwerk Boen grupacija zapošljava 2.000 zaposlenika širom svijeta, a u samo jednu godinu udvostručili su broj zaposlenih u Đurđevcu dosegavši broj od 250 radnika, od kojih su gotovo polovica žene.

Njihove robne marke poznate su po cijelom svijetu pa se tako proizvodi vrhunske kvalitete iz Đurđevca već distribuiraju diljem svijeta.

U Đurđevcu je završena prva faza izgradnje najmodernije tvornice u Europi, a uloženo je 13 milijuna eura. To uključuje i nabavu opreme visoke tehnologije, kao što su: najmodernija pilana, moćni strojevi za spajanje i prešanje parketa, visoko učinkovita kotlovnica te sva potrebna infrastruktura za radnike.

Uz kvalitetnu radnu snagu, ključan razlog ulaganja je kvalitetan izvor sirovina, tj. trupaca hrasta. Razmatra se i druga faza ulaganja, kojim bi se dodatno udvostručili već izgrađeni novi proizvodni kapaciteti u Đurđevcu, a što će ovisiti o uvjetima nabave trupaca. Ujedno, Bauwerk Boen trenutno iščekuje i konačnu pozitivnu odluku Hrvatskih šuma u pogledu kvote trupaca hrasta za 2018. godinu.

Ostvarena ulaganja omogućuju dodatno zapošljavanje radnika iz Đurđevca i okolice, čime je Bauwerk Boen zaista pozitivna “iznimka” izravnih stranih ulaganja u Hrvatsku.

Približavajući se završnim radovima u prvoj fazi investicije, Bauwerk Boen će u proljeće organizirati i svečano otvaranje lokacije u Đurđevcu.

-U Đurđevcu zaista postoji dugogodišnja tradicija drvne industrije, te nam je drago da je u naš grad stigla jedna od vodećih europskih tvrtki u drvnom sektoru. Kroz najavljenu novu investiciju zaposlit će se još više ljudi, a time će i Grad i građani, te sama tvrtka biti na dobitku – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

(djurdjevac.hr)