PITOMI RADIO

Vijesti

Dječji vrtić Maslačak službeno dobio status Eko škole/vrtića

Dječji vrtić Maslačak službeno dobio status Eko škole/vrtića

Dječji vrtić Maslačak osvojio je status Eko škole (vrtića) te je u dvorani Gastro centra Globus u sklopu Zagrebačkog Velesajma dobio svoju „Zelenu zastavu“. Taj prestižan certifikat jamči da će vrtić provoditi program obrazovanja za okoliš na svim razinama, od svakodnevnih aktivnosti u grupama do izdvojenih projekata kao što su kampanje „Za manje otpada“, „Veliki lov na biljke“ i sl. Zastavu i plaketu u ime vrtića primile su djevojčice Ema Mikulić i Patricija Đođ u pratnji ravnateljice Martine Repić i odgojiteljice Ivane Kranželić. Djevojčice su se istaknule kao najmarljivije vrtlarice u vrtu koji će i nadalje njegovati.

Cilj i smjer vrtića „Maslačak“ biti će održavanje i unapređenje statusa koji se provjerava i obnavlja svake dvije godine. Zahvaljujemo svim odgajateljima, roditeljima i djeci koja su omogućila ovaj događaj kroz aktivnosti kao što su projekt „5 načina kako da pomognem očuvati svijet u kojem živim“ (skupina „Kockice“), projekt „Ljekovito bilje“ (skupina „Patkice“), projekt „Vrt“ (skupina „Balončići“), „Vrt u paletama“ (skupina „Zvončići“) sakupljanje čepova, starih baterija, razvrstavanja otpada, poticanja zdravih navika, zdravih obroka, podržavanja sportskih manifestacija i sl. Želja je Dječjeg vrtića Maslačak da i dalje nastave, kroz cjeloživotno obrazovanje, podržavati vrijednosti koje će svijet u kojem živimo razumjeti, poznavati i očuvati čistim. Podizanje zastave u vrtiću biti će početkom 6. mjeseca o čemu ćete biti pravovremeno obaviješteni.

U vrtiću je već osnovan i Eko-odbor, te se intenzivno radi na planu i programu rada, osnivaju se i dječje Eko-patrole, te se planira uređenje eko vrta na kojem će djeca uzgajati organsko povrće i začinsko bilje.

Uključivanje u program provodilo se zajedno sa Udrugom Lijepa naša, a program je osmišljen za provedbu smjernica odgoja i obrazovanja za okoliš na razini svih vrtića. Posebna pozornost posvećuje se pitanjima smanjivanja i zbrinjavanja otpada, racionalnog korištenja energije, vode i uređivanju okoliša vrtića.

(www.djurdjevac.hr)